FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačićev odvjetnik: počelo izvršavanje kazne

Autor: mbuj
ZAGREB, 17. lipnja 2013. (Hina) - Nakon što je Radimira Čačića automobilom dovezao u zatvor u Remetincu njegov odvjetnik Rajko Mlinarić novinarima je izjavio da je počelo izvršavanje kazne za Čačića te da je Čačić optimističan i vrlo realan u ovoj situaciji.

"I na kraju krajeva došao je riješiti jednu etapu svoga života vezano uz presudu koja je donesena", kazao je Mlinarić novinarima ispred zatvora u Remetincu.

Dakle, dodao je, "nema mjesta ni panici, ni povećim emocijama, ima mjesta jednostavno realnom promišljanju i obvezi koje je Čačić svjestan i koju je u ovom trenutku počeo izvršavati", kazao je.

Mlinarić je kazao da je od ovog trenutka kad je automobilom svog klijenta Čačića dovezao u zatvor u Remetincu počelo izvršavanje kazne za Čačića. "To je ono što su svi čekali, kao što vidim u Hrvatskoj. Znamo početak, međutim ne znamo kraj", rekao je.

Pojasnio je da kraj ne znamo jer da je presuda bila izvršavana u Mađarskoj znali bismo odmah da je početak prvi dan, a kraj istek 11. mjeseca. "Dakle, gospodin Čačić bi u Mađarskoj, da je ta kazna izvršavana u Mađarskoj služio zatvorski dio od 11 mjesec, a nakon toga bi bio pušten na uvjetnu slobodu. Ovdje u Hrvatskoj, znamo početak a ne znamo kraj zato što je Vrhovni sud Republike Hrvatske donio presudu s kojom nismo zadovoljni i koja nije zakonita po našem shvaćanju i kojom su povrijeđena ustavna prava i nije slijedio mađarsku presudu. Dakle, presuda u Mađarskoj je puno blaža nego presuda u Hrvatskoj. To se nije smjelo dogoditi i to je razlog naše ustavne tužbe kojom se pravno želimo zaštiti od takvog postupka. Zbog čega se Hrvatska odlučila pooštriti sankciju za gospodina Čačića zasad nije jasno, u pravnom smislu nema razloga za takvo odlučivanje i očekujemo da Ustavni sud Republike Hrvatske ispravi tu pogrešku", ustvrdio je Čačićev odvjetnik Mlinarić.

Mlinarić je rekao da se Čačić večeras javio u zatvor u Remetincu ali da se mogao javiti tijekom cijelog današnjeg dana sve do 24 sata. Istaknuo je da se u ovom trenutku neće raditi nikakva obrada nad Radimirom Čačićem, ali da će od sutra krenuti u redoviti program dijagnostičkog obrađivanja, kao što se to radi i prema svakom drugom zatvoreniku.

Radimir Čačić u automobilu je prošao pored brojnih novinara i snimateljskih ekipa, ali se nije zaustavljao. Njegov odvjetnik Rajko Mlinarić parkirao je automobil i novinari su ga tada iz daleka preko puta zatvora ugledali. Bio je odjeven u tamno odijelo i bijelu košulju, a došao je s jednim manjim koferom. Prije nego što je ušao u zatvor Čačić je mahnuo rukom.

(Hina) xbma ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙