FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostavka predsjednice ozaljskog SDP-a B. Vranić

Autor: vhor
OZALJ, 17. lipnja 2013. (Hina) - Bivša SDP-ova gradonačelnica Ozlja Biserka Vranić danas je Gradskom Odboru SDP-a dala ostavku na dužnost predsjednice Gradske organizacije SDP-a i o tome obavijestila predsjednika stranke Zorana Milanovića, predsjednika Županijske organizacije Ivana Vukovića i medije.

Vranić je za Hinu pojasnila da će kroz kraće vrijeme Glavi odbor stranke donijeti odluku da se ide u stranačke izbore, odnosne odrediti rokove za održavanje konvencija u općinskim gradskim i županijskim organizacijama, te odrediti rok za konvenciju na državnoj razini. Ostavkom želi, kako je rekla, otvoriti u Ozlju put za nove kadrove. "Cilj moje ostavke je da potaknem nekoga da se nesmetano kandidira na željene dužnosti, a ostavka je također i moralne naravi, jer SDP nije u Ozlju ostvario očekivani izborni rezultat, kazala je Vranić.

Stav Županijske organizacije SDP-a Karlovačke županije, službeno objavljen na nedavnoj tiskovnoj konferenciji, jest da kandidati za načelnike i gradonačelnike koji nisu pobijedili neće podnositi ostavke, ali da je preporuka da se na unutarstranačkoj konvenciji svog ogranka više ne kandidiraju za čelno mjesto. Vranić je danas postupila drugačije, uz riječi, da je „priznanje poraza rezultat demokratskog sazrijevanja, u kojem se nakon izbornog poraza mora otvoriti put novim ljudima“.

Vranić je tri mandata bila gradonačelnica Ozlja, a SDP je i u Gradskom vijeću obnašao vlast. U petnaesteročlanom Gradskom vijeću novog saziva koalicija HDZ-HSP AS-HSS ima osam mandata, a koalicija SDP-HNS-HSU sedam. Za sebe kaže da ostaje u politici, te da će zajedno s još šestoro vijećnika biti konstruktivna oporba, da bi grad i dalje napredovao.

(Hina) xvhor ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙