FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska zastava na bijeloj listi Pariškog memoranduma

Autor: dduk
ZAGREB, 17. lipnja 2013. (Hina) - Zastava Republike Hrvatske nalazi se na 10. mjestu bijele liste Pariškog memoranduma, koja rangira zastave na temelju inspekcijskog pregleda brodova, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Status državne zastave prati se na temelju rezultata inspekcijskih pregleda brodova u stranim lukama odnosno omjera zaustavljanja brodova pojedine zastave u odnosu na ukupan broj inspekcijskih pregleda u trogodišnjem razdoblju.

To rezultira svrstavanju zastave na crnu, sivu i najbolju, bijelu listu.

Tijekom proteklog trogodišnjeg razdoblja nije bilo zaustavljanja brodova hrvatske zastave u međunarodnoj plovidbi, kaže se u priopćenju.

Ocjenjuje se da je to rezultat rada inspekcijskih službi Ministarstva, Hrvatskog registra brodova i hrvatskih brodara čiji brodovi plove u međunarodnoj plovidbi.

Pariški memorandum osnovan je 1982. godine s ciljem sprječavanja plovidbe podstandardnih brodova u regiji Europe, kada ga je potpisalo 14 država članica EU. Od tada su mu pristupile brojne obalne države Europe te Kanada i Rusija. Danas broji 27 država članica, a Republika Hrvatska punopravna je članica od 1997. godine.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙