FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Izložba parova u povijesti umjetnosti

Autor: spos
BEČ, 17. lipnja 2013. (Hina) - Muzej povijesti umjetnosti u Beču (Kunst Historisches Museum, KHM), otvara u ponedjeljak navečer izložbu pod nazivom "Bolje polovice - parovi u povijesti umjetnosti", na kojoj je izloženo osamdesetak majstorskih umjetničkih djela, ulja na platnju, medalja, tapiserija i djela od bjelokosti.

Izložba daje uvid u predstavljanje teme "Parovi" u povijesti umjetnosti od egipatskog vremena, antiknog, srednjeg vijeka, renesanse do baroka. Uz ostalo, izložena su djela Petera Paula Rubensa, Lucasa Cranacha, Hansa Memlinga, Jana Thomasa, Antonia Allegrija - Correggija.

"Izložba dokumentira realnu povezanost muškarca i žene, ljubavnih parova, braće i sestara u umjetničkim djelima nastalim na različitim mjestima, u različitim državama i različitim povijesnim razdobljima povijesti umjetnosti", rekla je na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak ravnateljica Muzeja povijesti umjetnosti u Beču Sabine Haag.

Dodala je da su iz goleme zbirke umjetničkih radova u fundusu tog muzeja izabrana najbolja i najreprezentativnija djela koja su nastala u skoro četiri tisuće godina.

Izložena djela prikazuju bračne parove, ljubavne parove, sestre i braću, a poseban dio postava posvećen je bogu Zeusu i njegovim miljenicama, kao i prikaz Adama i Eve.

Izložba "Bolje polovice - parovi u povijesti umjetnosti" je peta izložba u sklopu projekta "Intermezzo", na kojima bečki muzej povijesti umjetnosti prikazuje umjetnička djela iz svog bogatog fundusa, a otvorena je do 8. rujna.

(Hina) xspđ ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙