FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetske medicinske igre u Zagreb krajem lipnja dovode više tisuća sudionika

Autor: tmis
ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Krajem lipnja i početkom srpnja u Zagrebu će se okupiti više od dvije tisuće liječnika i medicinskog osoblja iz 40 zemalja svijeta koji će sudjelovati na 34. svjetskim medicinskim i zdravstvenim igrama, pratećem simpoziju o sportskoj medicini te u brojnim drugim događanjima.

Te će se igre na više sportskih terena/lokacija u Zagrebu održavati od 29. lipnja do 6. srpnja, a to je ujedno drugi put da se održavaju u Hrvatskoj gdje su bile i 2010. čime se Hrvatska svrstala među 15 zemalja svijeta koje su bile domaćini.

Igre su otvorene za sve osobe koje se bave zdravljem i medicinom i koje će se natjecati u 23 sportske discipline, a kako je uobičajeno da natjecatelje na tim Igrama prate i članovi obitelji te prijatelji u Zagrebu se tih dana očekuje znatno više od dvije tisuće sudionika, moguće i oko pet tisuća.

I Hrvatska će imati svoje natjecatelje u skupnim i pojedinačnim sportovima, njih bar 50-ak, među kojima i u velikom nogometu po čemu su posebno poznati jer je na tim igrama 2007. u Maroku Doktorski nogometni klub Zagreb osvojio zlatnu medalju.

Voditelj tog kluba i sudionik i tadašnjeg i ovogodišnjeg natjecanja, liječnik Milan Milošević u razgovoru za Hinu ističe kako su Svjetske medicinske i zdravstvene igre odlična prilika da se kolege iz cijelog svijeta sretnu i sportski u duhu 'fer playa' natječu, ali i razmjene iskustva o svom radu te zabave.

To je odlična prilika i za zemlju domaćina, za njenu promociju, turizam, sport i kulturu, jer osim što će boraviti tih dana u nekoliko zagrebačkih hotela sudionici će imati i brojne zabavne programe, posjetit će zagrebačke i atrakcije u okolici, ići na izlete, a mnogi će ostati u Hrvatskoj i još neliko dana nakon Igara, kaže Milošević.

Pritom ne treba zanemariti ni činjenicu da su liječnici i drugi zdravstveni i medicinski profesionalci dobri potrošači pa Milošević vjeruje da će to pridonijeti i zagrebačkom ugostiteljskom te drugom prometu.

Iza Svjetskih medicinskih i zdravstvenih igara u Zagrebu stoji organizacija Corporate Sport Organisaton čije je sjedište u Parizu te koja u suradnji s partnerima u zemlji domaćina organizira sve potrebno za Igre. Među glavnim partnerima je i Grad Zagreb te njegova Turistička zajednica.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙