FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 14. lipnja

Autor: ikut
ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 14. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6). Na kraju radnog tjedna zastupnici će glasovati o raspravljenim točkama, među ostalim i o prijedlogu zakona o PDV-u.

ZAGREB - Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za međuinstitucionalne odnose i administraciju Maroš Šefčovič sastaje se s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem (9,30 sati) i predsjednikom Sabora Josipom Lekom (10 sati). Nakon sastanaka će biti objavljena priopćenja.

ZAGREB - Građanska inicijativa "U ime obitelji" predat će predstavnicima Hrvatskoga sabora, zahtjev za raspisivanje referenduma sa 749.316 potpisa birača, koji traže raspisivanje državnog referenduma s pitanjem: "Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?". Predstavnike Inicijative primit će predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (14 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Predstavnici svih županijskih koordinacija Građanske inicijative "U ime obitelji" i jedan dio volontera okupit će se na Zrinjevcu i oko 13 sati krenuti prema Trgu sv. Marka, gdje će se prilikom predaje potpisa Organizacijski odbor kratko obratiti svima nazočnima. Potpise građana iz svoje županije u povorci će simbolično nositi predstavnici svih hrvatskih županija i Grada Zagreba te će ih zajedno s Organizacijskim odborom Građanske inicijative "U ime obitelji" predati Hrvatskom saboru.

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana darivatelja krvi, ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu te će, zajedno sa skupinom darivatelja, darovati krv (10 sati, Petrova 3). Nakon toga ministar Ostojić će dati izjavu za medije te obići laboratorij za molekularno testiranje krvi, koji od 1. ožujka ove godine sve uzorke krvi prikupljene u Hrvatskoj, testira triplex testom na hepatitis B, C i HIV (10,10 sati).

ZAGREB - Štrajk upozorenja radničkog sindikata Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) (8 do 16 sati, Tvrtkova 5, Trpimirova 4 i Žajina ulica 44). Radnici HZMO-a prosvjeduju jer je jedino njima u sustavu javnih i državnih službi ukinut dodatak za staž od 4, 8 i 10 posto, i zato traže ostavke ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića i ravnatelja HZMO-a Srećka Vukovića.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne:Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙