FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dačić: Rekonstrukcija vlade nakon 28. lipnja

Autor: vili
BEOGRAD, 13. lipnja 2013. (Hina) - Srbijanski premijer Ivica Dačić izjavio je beogradskom tisku da će rekonstrukcija vlade sigurno uslijediti nakon 28. lipnja i odluke Europske unije o datumu za početak pregovora, ali je ocijenio da izvanredni izbori u ovom trenutku nisu opcija unutar vladajuće koalicije.

"Svi resori (u vladi) su na provjeri, svi će morati položiti račune za ono što su uradili, ali i za ono što nisu. Dakle, i ja ću morati vidjeti šta se radilo u ministarstvu unutarnjih poslova, šta je dobro, a šta loše urađeno", izjavio je u intervjuu beogradskom listu Informer Dačić, koji je i ministar unutarnjih poslova.

On je naglasi da će rekonstrukcija vlade podrazumjevati ne samo ocjenu rada ministara i ministarstva već i državnih tajnika, pomoćnika, ravnatelja državnih agencija i drugih visokih dužnosnika.

Istodobno, Dačić je rekao da se, osobno i kao vođa koalicije koja sudjeluje u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, ne plaši izvanrednih izbora, ali ne vjeruje da su oni mogući ukoliko ne uspije očekivana rekonstrukcija vlade.

"Izbori u ovom trenutku nikako nisu dobro rješenje......Mislim da bi novi izbori bili loši za Srbiju, kojoj su sada neophodni stabilnost i ekonomski oporavak", rekao je Dačić Informeru, naglasivši da bi 28. lipnja "Srbija morala dobiti datum za početak pregovora s EU".

"Morali bismo ga dobiti. Ako ga sad ne dobijemo, ne znam da li ćemo ga onda uopće ikada dobiti. Ako ga Srbija nije zaslužila, ne znam tko jeste", rekao je Dačić.

(Hina) xvil ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙