FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 10. lipnja

Autor: ikut
ZAGREB, 10. lipnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 10. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Saborski Odbor za financije i državni proračun razmatrat će, uz ostalo, konačni prijedlog Zakona i porezu na dodanu vrijednost, prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreznom savjetništvu i Zakona o deviznom poslovanju, koji su u hitnom postupku. Na dnevnom redu su i prijedlozi godišnjih izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2012. i o primjeni fiskalnih pravila za prošlu godinu te izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2012. godinu (15 sati, Sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Pučka pravobraniteljica, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj organiziraju svečanost zatvaranja twinning projekta "Uspostava cjelovitog sustava za zaštitu od diskriminacije" financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2009. Cilj projekta, čija je provedba započela u studenom 2011., bio je uspostaviti učinkovit i djelotvoran sustav za borbu protiv diskiminacije, u svrhu podizanja razine zaštite od diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Projekt je, ocjenjuje se, ojačao kapacitete dviju korisničkih institucija - Pučke pravobraniteljice kao središnjeg tijela nadležnog za suzbijanje diskriminacije i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kao državnog tijela koje je aktivno uključeno u borbi protiv diskriminacije (10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranića).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax o nedavnim haškim presudama (11 sati, Hrvatska biskupska konferencija, Ksaverska cesta 12A).

ZAGREB - Udruga "Partnerstvo za društveni razvoj" predstavit će rezultate istraživanja "Sukob interesa i nespojivost dužnosti u Republici Hrvatskoj" (9,30 do 11,15 sati, Palace Hotel, Trg Strossmayera 10).

ZAGREB - Na javnoj tribini pod nazivom "Uloga sporta u brendiranju Hrvatske" razgovarat će se o tome kako bolje povezati gospodarstvo, turizam i sport te osnažiti njihovu ulogu u stvaranju prepoznatljivog hrvatskog brenda. Na tribini će sudjelovati predstavnici ministarstava znanosti, obrazovanja i sporta, financija i turizma, HGK, HTZ-a te brojni djelatnici u području sporta, obrazovanja, gospodarstva i turizma. (11,00 sati, MZOS, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Otvorenje izložbe novih slika, crteža i skulptura Ivana Kožarića "Devedeset druga mu je godina tek" (19 sati, Galerija Forum, Teslina 16). Izložba, koja se otvara na sam umjetnikov rođendan, uz recentna, uključuje različite kategorije eksponata. Osim novijih slika, crteža i skulptura bit će izloženi i drugi predmeti poput stalaka, alata i različitog pribora te fragmenti starijih radova.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙