FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 10. lipnja

Autor: mcur
ZAGREB, 10. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 10. lipnja.

ZAGREB - Saborski Odbor za financije i državni proračun razmatrat će, uz ostalo, konačni prijedlog Zakona i porezu na dodanu vrijednost, prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreznom savjetništvu i Zakona o deviznom poslovanju, koji su u hitnom postupku. Na dnevnom redu su i prijedlozi godišnjih izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2012. i o primjeni fiskalnih pravila za prošlu godinu te izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2012. godinu (15 sati, Sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Pučka pravobraniteljica, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj organiziraju svečanost zatvaranja twinning projekta "Uspostava cjelovitog sustava za zaštitu od diskriminacije" financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2009. Cilj projekta, čija je provedba započela u studenom 2011., bio je uspostaviti učinkovit i djelotvoran sustav za borbu protiv diskiminacije, u svrhu podizanja razine zaštite od diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Projekt je, ocjenjuje se, ojačao kapacitete dviju korisničkih institucija - Pučke pravobraniteljice kao središnjeg tijela nadležnog za suzbijanje diskriminacije i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kao državnog tijela koje je aktivno uključeno u borbi protiv diskriminacije (10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranića).

OSIJEK - Primopredaja vlasti u osječkoj Gradskoj upravi, tijekom koje će novoizabrani gradonačelnik Ivica Vrkić preuzeti dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Krešimira Bubala (9 sati, Kuhačeva 9). U drugom krugu lokalnih izbora nestranački kandidat koalicije SDP-HNS-HSU Ivica Vrkić dobio je 52,82 posto glasova, a kandidat koalicije HDSSB-Zeleni Hrvatske (ZH) Krešimir Bubalo dobio je 45,10 posto glasova. Za nove zamjenike gradonačelnika na izborima su izabrani Denis Ambruš (SDP) i Vladimir Ham (HNS).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax o nedavnim haškim presudama (11 sati, Hrvatska biskupska konferencija, Ksaverska cesta 12A).

ZAGREB - Udruga "Partnerstvo za društveni razvoj" predstavit će rezultate istraživanja "Sukob interesa i nespojivost dužnosti u Republici Hrvatskoj" (9,30 do 11,15 sati, Palace Hotel, Trg Strossmayera 10).

ZAGREB - Hina će objaviti tekst pod naslovom "Bez svjedoka nema pravde". "Više od 13 tisuća svjedoka i žrtava raznih nedjela posljednjih je pet godina primilo stručnu pomoć tijekom svjedočenja na suđenjima koja se više no ikad, pod lupom zainteresirane javnosti, pretvaraju u medijske spektakle. Zbog velikih sudskih postupaka u ulozi svjedoka sve se češće nalaze političari, poznati poslovnjaci, sportaši ili estradne zvijezde, no program zaštite u prvom je redu osmišljen zbog onih koji su "na svojoj koži" osjetili ratne zločine, obiteljsko nasilje, oružane pljačke."

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Davor Marković

popodne: Milka Ćurković

navečer: Tomislav Rubić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙