FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonskobrodski Volonterski centar počeo s radom

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 8. lipnja 2013. (Hina) - U Slavonskom Brodu je osnovan Volonterski centar, a danas je na prvo okupljanje došlo pedesetak novih članova.

"Ugodno smo iznenađeni odazivom naših sugrađana. Drago nam je što su posebno mladi prepoznali važnost volontiranja. To im može biti i dobra preporuka za budući posao", rekao je predsjednik novoosnovanog Volonterskog centra Dalibor Vašarević.

Odluku o mjesečnoj članarini u iznosu od 10 kuna objasnio je trenutnom nužnošću zbog plaćanja najma prostora za rad centra. Vjeruje kako će to biti tek privremena potreba jer očekuju razumijevanje lokalnih vlasti, a pripremaju i programe za povlačenje sredstava iz raznih fondova.

Prvi volonterski termini dogovaraju se s brodskom bolnicom, Domom za starije i nemoćne te ustanovom Dječji vrtići, a uspostavljena je i suradnja s nekim udrugama civilnoga društva.

Udruga "Slap", koja okuplja roditelje djece oboljelih od malignih bolesti, već je zatražila suradnju na prodaji ulaznica za humanitarni koncert koji će se održati krajem lipnja. Žele pomoći obitelji teško bolesnog 4-godišnjeg dječaka iz Slavonskog Šamca.

"Rado pomažem ljudima jer su stvarno u potrebi. Čineći dobro djelo i sebe činim sretnijom, smirenijom i zadovoljnijom. To je predobar osjećaj", kazala je volonterka Evica Bodon koja će također prodavati ulaznice za humanitarni koncert.

(Hina) xsbro ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙