FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čišćenje obala Kupe u Karlovcu

Autor: vhor
KARLOVAC, 8. lipnja 2013. (Hina) - Stotinjak volontera čistilo je danas obale rijeke Kupe kroz Karlovac, a članovi Kluba podvodnih aktivnosti Korana očistili su i dno riječnog korita.

Sakupljeno je smeća za puna dva velika kontejnera, a osim raznih sanitarija i drugog smeća ronioci su na dnu Kupe našli i tromblonsko oružje, doznaje se od predsjednika ekološke udruge Eko-pana Denisa Frančiškovića.

Ta je udruga, zajedno s Karlovačkom pivovarom, organizator današnje akcije čišćenja Kupe.

Predsjednik Uprave pivovare, Alexander Gerschbacher, koji je sudjelovao u čišćenju, kazao je novinarima da je to druga po redu akcija pod nazivom "Dan volontiranja", u kojoj su se djelatnici Karlovačke pivovare pridružili građanima, jer im je stalo da njihov grad, kao vrlo lijepo mjesto za život, bude čist i uredan.

Predsjednik Eko-pana pohvalio je Karlovačku pivovaru zbog toga jer, kazao je, postaje primjer ostalim gospodarskim subjektima kako se volontiranjem i kroz sufinanciranje raznih projekata može puno učiniti za zajednicu u kojoj rade.

Najavio je da će u suradnji s Gradom Karlovcem i Hrvatskim vodama etapno urediti šetnice uz Kupu sa stazama pristupačnim i djeci i osobama s invaliditetom.

"Namjera nam je da vratimo čamce na Kupu kako je to bilo u našem djetinjstvu, odnosno moramo potaknuti građane na bolji kontakt s prirodom", rekao je Frančišković.

(Hina) xvhor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙