FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za subotu, 8. lipnja

Autor: dger
ZAGREB, 8. lipnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za subotu, 8. lipnja:

ZAGREB - Dodjela nagrada na dugometražnom izdanju Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta (20 sati, kino Europa, Varšavska 3). U natjecateljskoj konkurenciji prikazano je devet filmova recentne svjetske umjetničke animirane produkcije, a u pratećim programima publika je mogla pogledati još sedamdesetak filmova. O najboljim filmovima s ovogodišnjeg festivala odlučuje tročlani žiri u kojem su Darko Bakliža, Chris Robinson i Gunnar Strom.

SPLIT - Španjolskim filmom "Snjeguljica" Pabla Bergera, otvara se 6. Festival mediteranskoga filma (21.30, Ljetno kino Bačvice, Put Firula 2). Tijekom festivala bit će prikazano ukupno 60 filmova, među kojima 11 dugometražnih i 14 kratkometražnih, a održat će se i nekoliko radionica te predstaviti dva filmska festivala - Kratkofil Plus iz Banje Luke i Cinema City iz Novog Sada.

ULM - U sklopu predstavljanja hrvatske kulture u Njemačkoj Kroatien Kreativ 2013 u povodu ulaska Hrvatske u EU, održat će se "Dan Hrvatske" na kojemu će hrvatski narodni običaji, glazba, turizam i slikarstvo. Manifestaciju će u 11 sati otvoriti zamjenik ministrice kulture Republike Hrvatske Berislav Šipuš, gradonačelnici Ulma Iris Mann i Gunther Czisch, Ana Primorac iz Njemačke zajednice – Osijek te predsjednik Hrvatskog kulturnog i sportskog saveza Ulm Džoni Zrilić.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙