FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik općine odbio vjenčati homoseksualni par

Autor: mtro
BORDEAUX, 7. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Predsjednik općine u francuskom departmanu Atlantskih Pireneja rekao da je odbio vjenčati homoseksualni par i ocijenio je nelegitimnim svaki novi zakon o brakovima, a tu su njegovu odluku podržali svi njegovi pomoćnici.

Jean-Michel Colo, gradonačelnik Arcanguesa već 31 godinu, izjavio je to za list Journal du Pays Basque u broju od petka i potvrdio za agenciju France presse.

"Upućena mi je molba, a ali mi smo informirali upravitelja policije da nećemo sklapati homoseksualne brakove u Arcanguesu", rekao je za taj list. "Svako radi što želi kada zatvori vrata svoje sobe, ali ako me kao gradonačelnika traže da to odobrim, na to ne pristajem", rekao je prenosi AFP.

Precizirao je da je odbio molbu koju mu je uputio par muškaraca krajem svibnja Jean-Michel Colo (60) je precizirao da je njegovih šest pomoćnika odobrilo njegovo stajalište.

Prema kaznenom zakonu, gradonačelnik može u slučaju tužbe za diskriminaciju biti osuđen na 3 godine zatvora i 45.000 eura globe.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙