FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Tartan Army", William Wallace i Matija Gubec

Autor: imli
ZAGREB, 7. lipnja 2013. (Hina) - Navijači nogometne reprezentecije Škotske poklonili su danas udruzi Krijesnica, koja skrbi o djeci s malignom bolešću, ček na 5.000 funti (oko 44.200 kuna), a to je bila jedna od niza prijateljskih gesta Škota i Hrvata koje su se dogodile proteklih dana.

Škotski navijači "Tartan Army", kojih se očekuje oko 2.500 na današnjoj utakmici u Zagrebu, svuda stvaraju odličnu atmosferu. U Hrvatskoj od 2011. djeluje "Tartan Army Croatia", hrvatska podružnica "Tartan Armyja". Vodi ju ljubav prema Škotskoj i nogometnoj reprezentaciji Škotske, a pokrenuo ju je Dejan Lukež, zvani MacGregor, nakon povratka s jedne utakmice iz Praga, gdje su igrale Škotska i Češka.

Proteklih dana Škoti su bili gosti Zagoraca u Donjoj i Gornjoj Stubici, gdje su se zajedno sa hrvatskim prijeteljima zabavljali po kletima uz fina jela i dobru kapljicu. Odigrana je i malonogometna utakmica, a igralo se do 3-3, budući da su sve utakmice Hrvatske i Škotske završile neodlučeno. Bila je to prilika da se podsjeti na još jednu poveznicu Hrvatske i Škotske - Williama Wallacea, borca za škotsku nezavisnost, i Matiju Gupca, vođu Seljačke bune iz 1573. godine.

Također, jučer su u Zagrebellu hrvatski i škotski navijači odigrali nogometnu utakmicu. Slavili su hrvatski navijači pod vodstvom legendarnog trenera Ćire Blaževića, ali važnije od utakmice bilo je druženje u jednom "pubu" u Savskoj ulici.

(Hina) ximl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙