FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škotski navijači poklonili 5.000 funti udruzi "Krijesnica"

Autor: adrp
ZAGREB, 7. lipnja 2013. (Hina) - Navijači nogometne reprezentecije Škotske poklonili su danas udruzi Krijesnica, koja skrbi o djeci s malignom bolešću, ček na 5.000 funti (oko 44.200 kuna).

Na dan kada se odigrava utakmica između Hrvatske i Škotske reprezentacije, predstavnici škotske humanitarne organizacije Tartan Army Children's Charity i navijači škotske nogometne reprezentacije posjetili su u Zagrebu udrugu Krijesnica koja pomaže djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Tartan Army Children's Charity je organizacija koji se bavi humanitarnim radom, čiji su osnivači nogomentni navijači škotske reprezentacije. Navijači su prepoznali važnost stvaranja veza sa zemljama u koje odlaze te, uz to što se dobro zabavljaju prateći nogomet, žele učiniti i nešto dobro za djecu u zemlji u kojoj gostuju.

U Hrvatskoj su kao vrijednu povjerenja prepoznali udrugu Krijesnicu. Donacija u iznosu 5000 funti namijenjena je opremanju stana u kojem borave roditelji za vrijeme liječenja djeteta i troškovima rehabilitacijskog kampa za djecu Krijesnice.

Događaju su prisustvovali predstavnici britanskoga veleposlanstva, tim Krijesnice, te djeca koja su pobijedila malignu bolest i njihovi roditelji. Uz prekrasno druženje i glazbu na škotskim gajdama te škotski ples, djeca i mladi Krijesnice saznali su nešto o škotskoj kulturi i običajima i podijelili svoja iskustva borbe s malignom bolešću.

(Hina) ximl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙