FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na vukovarskom području 25.000 vreća za nasipe

Autor: gvin
VUKOVAR, 7. lipnja 2013. (Hina) - Na izvanrednoj sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije, održanoj danas u Vukovaru, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u svojstvu predsjednika Stožera, naglasio je da se spremno dočekuje vodeni val Dunava te potvrdio da će se pripremiti 25.000 vreća s pijeskom za ugradnju u zečje nasipe.

"Vodostaj uzvodno u Austriji i Slovačkoj bilježi rekordne razine no znamo što dolazi i za to se spremamo", rekao je Galić.

Prema riječima direktora Hrvatskih voda za donju Dravu i Dunav Siniše Kukića u Vukovaru je detektirano pet lokacija koje će se braniti nasipom, a u konačnici zečji nasipi trebali bi se protezati na oko 300 metara. Potvrdio je da će u punjenju vreća i gradnji nasipa pomoći i pripadnici Hrvatske vojske čiji se dolazak u Vukovar očekuje u nedjelju.

Stožer je preporučio stožerima za obranu od poplava gradova Vukovar i Ilok te Općini Lovas da održe hitne izvanredne sjednice i izvijeste o eventualnim potrebama za uspješnu obranu od vodenog vala.

Tijekom današnjega dana vukovarski gradonačelnik Željko Sabo uputio je javni poziv svim radno sposobnim građanima i članovima udruga da se dragovoljno stave na raspolaganje timu Hrvatskih voda i Stožeru za zaštitu i spašavanje grada Vukovara. To mogu učiniti osobno prijavom u gradskoj upravnoj zgradi (uredi 13. i 17.) ili na telefon (032) 456-542 ili 456-526.

U Vukovaru se proglašenje redovnih mjera obrane od poplave očekuje u ponedjeljak. Dunav je u poplavama 2006. godine dosegnuo u Vukovaru vodostaj od 719, a očekivani vodeni val mogao bi biti još i veći.

(Hina) xgvin ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙