FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadranski luksuzni hoteli završili proces pripajanja društava

Autor: tmis
ZAGREB, 7. lipnja 2013. (Hina) - Dubrovačka hotelska grupacija Jadranski luksuzni hoteli-Adriatic Luxury Hotels (JLH-ALH) krajem ovogodišnjeg svibnja formalno je završila proces pripajanja svojih društava u tvrtku Jadranski luksuzni hoteli d.d., koji je počeo u rujnu 2011. nakon preuzimanja grupacije od strane Lukšić grupe, izvijestili su danas iz te grupacije.

Početkom tog procesa, i nakon Lukšićevog preuzimanja JLH-a, prvo je tvrtka JLH d.o.o. pripojena tvrtki Excelsa hoteli d.o.o., koja je nastavila s radom pod zajedničkim imenom Jadranski luksuzni hoteli d.o.o. Time je usvojena i nova organizacijska struktura te plan poslovanja kojim je, kako navode, osiguran kontinuirani rast kompanije i bolje pozicioniranje na domaćem i međunarodnom tržištu.

Početkom svibnja zaključen je i ugovor o pripajanju između Hotela Excelsior d.d., Hotela Bellevue d.d., Grand Ville Argentina d.d., Atlas hotela Odisej d.o.o., Jadranskih luksuznih servisa d.o.o. i menadžment kompanije Jadranski luksuzni hoteli d.o.o., kao pripojenih društava Hotelu Dubrovnik Palace d.d., koje je društvo preuzimatelj.

Predloženi ugovor odobrile su sve skupštine društava koje sudjeluju u pripajanju, a krajem svibnja kod Trgovačkog suda u Splitu-Stalne službe u Dubrovniku provedena je i prijava upisa pripajanja.

Iz JLH-a napominju i da od početka lipnja s radom nastavlja tvrtka Jadranski luksuzni hoteli d.d. (ex. Hotel Dubrovnik Palace d.d.) kao univerzalni pravni sljednik.

Tvrtka Jadranski luksuzni hoteli d.d. sjedište ima u Dubrovniku, gdje posjeduje pet hotela i vila visoke kategorije (Excelsior, Orsula, Bellevue, Argentina, Dubrovnik Palace) te dvije luksuzne vile (Agave i Sheherezade). Hotel ima i u nacionalnom parku Mljet (Odisej), a upravlja i Hotelom Kompas u Dubrovniku te hotelima Croatia i Supetar u Cavtatu.

Za ovu godinu iz te grupacije najavili su ulaganje u potpunu rekonstrukciju Hotela Kompas i obnovu Hotela Dubrovnik Palace.

(Hina) xtam ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙