FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 7. lipnja

Autor: bcav
ZAGREB, 6. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 7. lipnja.

BERLIN - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko boravit će u Berlinu, gdje će nazočiti ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u gornjem domu njemačkoga parlamenta Bundesratu, što je posljednji korak u postupku ratifikacije pristupanja Hrvatske EU-u. Predsjednik Hrvatskog sabora će se sastati i s predsjednikom donjeg doma njemačkog parlamenta Bundestaga Norbertom Lammertom te s predsjednikom Bundesrata Winfredom Kretschmannom. Njemačka je posljednja članica Unije koja će ratificirati pristupni ugovor između EU-a i Hrvatske, od 1. srpnja 28. članice zajednice europskih država.

ZAGREB - Udruga hrvatskih diplomata organizira godišnju konferenciju kojom se obilježava Dan hrvatske diplomacije. Tema skupa je "Izazovi multipolarnog svijeta", a sudjeluju članovi udruge i članovi diplomatskog zbora (9,30 sati, Stara gradska vijećnica, ulici sv. Ćirila i Metoda 5).

TOKIO - Francuskog predsjednika Francoisa Hollandea primit će japanski car Akihito u carskoj palači u Tokiju.

MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov sastat će se s glavnim tajnikom Organizacije islamske suradnje Ekmeleddinom Ihsanogluom.

Dežurni:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Ivo Lovrić

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙