FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 6. lipnja

Autor: aspa
ZAGREB, 5. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 6. lipnja

ZAGREB - Nastavak zasjedanja Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je, uz ostalo, konačni prijedlog zakona o izmjenama Zakona o elektroničkim medijima, prihvaćanje ponude Uljanik d.d., Pula za kupnju dionica Brodograđevne industrije 3. Maj d.d. Rijeka, zaključak o potpisivanju Sporazuma o promjeni visine plaće zaposlenih u državnim i javnim službama, godišnje izvješće o radu Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, godišnje izvješće Savjeta za nacionalne manjine o utrošku sredstava osiguranih u državnom proračunu za 2012., Izvješće Fonda za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško,

ZAGREB - Savjetovanje o uređenju i višenamjenskom korištenju rijeke Save kojeg organizira udruga SLAP – Udruga za očuvanje hrvatskih voda i mora koje će se u održati zgradi Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Cilj savjetovanja je upoznavanje stručne i šire javnosti s problematikom uređenja i korištenja rijeke Save, stanjem voda i okoliša, te dosadašnjom realizacijom projekata, kako bi se utvrdile smjernice daljnjih aktivnosti. Posebice, multidisciplinarno sagledavanje problematike vezane uz rijeku Savu zbog negativnog trendova snižavanja korita rijeke Save. Snižavanje korita rijeke ima poguban utjecaj na podzemne vode te dugoročno i opskrbu grada Zagreba pitkom vodom. Očekuje se dolazak brojnih stručnjaka i sveučilišnih profesora s područja ekologije, građevine te urbanizma (9 sati, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će govoriti predstavnici udruge GROZD i Reforma kao i članovi njihovog odvjetničkog tima pod naslovom "Nastavlja li ministar Jovanović protuustavnim putem?" (11 sati, na Trgu Petra Preradovića, kod Preradovićeva spomenika) .

ZADAR - Konferencija za novinare zadarskog HNS-a u povodu neregularnosti lokalnih izbora u Općini Vir (11 sati, Kraljskog Dalmatina 2). Na tiskovnoj konferenciji sudjelovati će promatrači članovi biračkog odbora Marko Vučinović i Igor Vučinović te povjerenik Silvijana Dražović.

DUBROVNIK - Na Trgovačkom sudu u Dubrovniku objavit će se presuda vezana uz slučaj Otoka znanja i Hotele Koločep (9 sati). Riječ je o postupku utvrđenja u kojem se traži da sud utvrdi da je li ugovor o privatizaciji Hotela Koločep raskinut. Nakon što je proteklo 5 godina od potpisivanja ugovora, a obećana ulaganja zbog nepostojanja urbanističkih planova uređenja (UPU) nisu mogla biti izvršena, ugovor je raskinut po zakonu. Ugovorne strane AUDIO i DAB do sada nisu pristupili niti na jedno od dva održana ročišta.

DUBROVNIK - Na Trgovačkom sudu u Dubrovniku održat će se usmena javna dražba radi prodaje 140.137 dionica Hoteli Koločep po početnoj cijeni od 36.435.620 kuna (9,30 sati). Riječ je o trećem ročištu na kojem se prodaju dionice Hotela. S obzirom da za treću dražbu po redu ponovno nije omogućen uvid u relevantnu dokumentaciju Hotela Koločep čijih se 88,86 posto dionica prodaje, zatraženo je izuzeće suca i očitovanje stečajnog upravitelja jer su se u Hotelima dogodile radnje koje su od utjecaja na prodaju dionica.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Tomislav Rubić

Popodne: Srebrenka Parlov

Navečer: Davor Marković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš/xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙