FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Braća Karamazovi" u kazalištu "Marina Držića"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 4. lipnja 2013. (Hina) - "Braća Karamazovi" Fjodora Mihajloviča Dostojevskog u režiji makedonskog redatelja Dejana Projkovskog, posljednja ovosezonska premijera u kazalištu Marina Držića bit će izvedena 10. lipnja, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Redatelj Dejan Projkovski rekao je da ova predstava otvara brojna velika pitanja koja donosi naš život, a upravo je kazalište jedno od onih mjesta na svijetu gdje se još može reći istina i gdje ljudska duša može pronaći svoju katarzu.

U predstavi glume Frane Perišin, Branimir Vidić, Trpimir Jukić, Mijo Jurišić, Vladimir Posavec Tušek, Edi Jertec, Zdeslav Čotić, Boris Matić, Hrvoje Sebastijan, Glorija Šoletić, Helena Kovačić, Izmira Brautović i Mirej Stanić. Scenograf je Vlado Gjoreski, kostimograf Željko Nosić, a autor glazbe je Goran Trajkoski.

Ravnateljica dubrovačkog kazališta Jasna Jukić i ovom je prigodom izrazila zadovoljstvo što se na scenu dubrovačkog kazališta postavlja jedno od najvećih djela svjetske književnosti.

(Hina) xddub ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙