FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlahušić: Dubrovnik će i dalje biti najveće gradilište u RH

Autor: hspa
DUBROVNIK, 4. lipnja 2013. (Hina) - Dubrovnik će i dalje biti najveće gradilište u Republici Hrvatskoj, a na području Ploča i Svetog Jakova 15. rujna počet će veliki infrastrukturni radovi, rekao je danas dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i sa svojim zamjenicima Željkom Ragužom i Nenadom Vekarićem najavio prve poteze u novome mandatu.

Vlahušić je na konferenciji za novinare rekao da će Dubrovnik početi upravljati svojom imovinom počevši od gradskih zidina do žičare na Srđu te je najavio bolju suradnju s Dubrovačko-neretvanskom županijom. Najavio je i promjene u Gradskoj upravi, osobito u njezinim upravnim odjelima.

Gradska uprava bit će učinkovitija i brža i bit će znatnijih promjena u komunikaciji između nje i građana, rekao je Vlahušić i dodao kako će najveće dubrovačko naselje Mokošica dobiti stalni ured Gradske uprave, što će stanovništvu znatno olakšati život.

Kao prve mjere koje će pokrenuti najavio je imenovanje novih članova upravnih vijeća i nadzornih odbora u gradskim tvrtkama, a najavio je i promjene čelnika u tim tvrtkama.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, koji je zadužen za gospodarstvo, najavio je tri velika projekta na području Gruža, i to završetak uređenja gradske tržnice, koja bi trebala oživjeti 15. srpnja, te projekt uređenja lapadske obale i izgradnju novoga putničkog terminala na dvije etaže.

Zamjenik gradonačelnika zadužen za društvene djelatnosti Nenad Vekarić posebnu pozornost u radu, kako je rekao, posvetit će jačanju dubrovačkog Sveučilišta, koje je bitan preduvjet da se Dubrovnik može nositi s globalizacijskim trendovima.

(Hina) xddub ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙