FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekonomska konferencija HNB-a 13. i 14. lipnja u Dubrovniku

Autor: rbel
ZAGREB, 3. lipnja 2013. (Hina) - Tradicionalna, 19. dubrovačka međunarodna ekonomska konferencija u organizaciji Hrvatske narodne banke (HNB) ove će godine 13. i 14. lipnja u Dubrovniku okupiti niz stručnjaka iz međunarodnih financijskih organizacija, svjetskih sveučilišta te središnjih i poslovnih banaka, a raspravljat će se o nizu financijskih tema, značajnih i za Hrvatsku, najavili su iz HNB-a.

Prema programu, u radu konferencije tako će, među ostalima, sudjelovati predstavnici Svjetske banke, Banke za međunarodna poravnanja, Europske komisije, Europske investicijske banke, središnjih banaka Poljske, Češke i Urugvaja, kao i sveučilišta u New Yorku, Tel Avivu, Hagenu, itd.

Primjerice, najavljuju iz HNB-a, prvog dana konferencije uvodno izlaganje održat će član izvršnog odbora Europske središnje banke Jörg Asmussen, nakon čega su predviđena izlaganja o aktualnoj europskoj temi fiskalnog federalizma, te o fiskalnoj održivosti, kamatnim stopama i upravljanju dugom, valutnim krizama i izazovima s kojima se suočavaju novonastajuća gospodarstva u razvoju tržišta kapitala.

Za Hrvatsku može biti zanimljiva i analiza, utemeljena na dosadašnjim iskustvima u europskoj integraciji, što može očekivati novopridošla članica - približavanje ili razilaženja.

I prvog i drugog dana predviđena je i po jedna panel rasprava o aktualnim temama, prvog dana o bankovnoj uniji u EU, a drugog dana o europskoj krizi, uz sudjelovanje istaknutih predstavnika više središnjih i investicijskih banaka.

(Hina) xrub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙