FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu osudio protuarapski vandalizam

Autor: bnov
JERUZALEM, 3. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu osudio je u nedjelju rasističko djelovanje protiv arapskog stanovništva u Izraelu, nakon negodovanja izazvana politikom rasne segregacije između židovske djece i Arapa koju vodi jedan zabavni park.

Obećao je i da će sudski goniti izraelske ekstremiste krive za val osvete protiv Palestinaca nazvan "cijena koju treba platiti".

"Želim odlučno osuditi rasistički čin nedavno uperen protiv izraelskih Arapa kao i čin vandalizima usmjeren protiv Palestinaca, počinjene bez ikakve provokacije ili opravdanja", kazao je Netanyahu na početku tjednog sastanaka njegova ureda.

"Osuđujemo s gađenjem te događaje i koristit ćemo sva raspoloživa pravna sredstva kako bismo ih zaustavili", kazao je, kako je prenio izraelski radio.

Izraelski zabavni park Superland izazvao je negodovanje prošlog tjedna jer se utvrdilo da vodi diskriminacijsku politiku protiv Arapa.

Po pisanju dnevnika Haaretz, nastavnik iz škole u Jaffi, blizu Tel Aviva, nazvao je park kako bi organizirao izlet za kraj školske godine, ali kad su dužnosnici parka otkrili da je riječ o arapskoj školi odgovorili su mu da nema mjesta toga datuma.

Kad je ponovno nazvao, predstavljajući se kao da je iz židovske institucije, nije bilo problema da rezervira posjet za datum koji je navodno bio "popunjen".

Uprava parka potvrdila je dnevniku da ustanova prima arapske i židovske skupine odvojeno na zahtjev škola kako bi se izbjegli sukobi. Najavila je, međutim, da će preispitati svoju politiku nakon toga incidenta.

Čin vandalizma koji je u nedjelju spomenuo Netanyahu odnosi se na zločine iz mržnje nazvane "cijena koju treba platiti" a čine ih židovski ekstremisti spram Palestinaca.

(Hina) xbnš yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙