FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lokalni izbori: Zatvoreno 5500 birališta

Autor: Marija Udiljak
ZAGREB, 2. lipnja 2013. (Hina) -

Gotovo 5500 biračkih mjesta, na kojima su birači danas, u drugom krugu lokalnih izbora birali 261 lokalnog, odnosno regionalnog čelnika, zatvoreno je u 19 sati, kada je prestala i dvodnevna izborna šutnja.

Drugi izborni krug održan je u županijama, gradovima i općinama u kojima nitko od kandidata u prvom krugu, 19. svibnja, nije osvojio natpolovičnu većinu biračkih glasova.

Danas se tako, biralo u Gradu Zagrebu, 11 županija, 85 gradova i 164 općine.

Uz zagrebačkog, večeras će se znati i imena gradonačelnika Splita, Rijeke i Osijeka, kao i još 15 većih gradova, od Varaždina do Pule, Zadra, Siska, Vukovara.

Znat će se i tko će u iduće četiri godine biti na čelu Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeške-slavonske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Istarske, Međimurske i Osječko-baranjske županije.

Pravo biranja na oko 5500 biračkih mjesta danas je imalo oko 3,3 milijuna birača.

Do 16 sati na birališta je izašlo 28,8 posto birača, što je oko četiri posto slabije nego u prvom izbornom krugu, ali za oko dva posto bolje u odnosu na drugi krug lokalnih izbora od prije četiri godine. Tada je, naime, do 16 sati glasovalo 26, 5 posto birača.

Večer će pokazati hoće li konačna izlaznost drugog izbornog kruga biti bolja od izlaznosti 19. svibnja kada je ukupno glasovalo gotovo 47 posto birača.

(Hina) xum yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙