FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Privedena dvojica koja su prijetila Hrastovu i Čerkezu

Autor: vhor
KARLOVAC, 31. svibnja 2013. (Hina) - U karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu jučer su ispitana dvojica osumnjičenih (1957. i 1989. godište) da su počinili kazneno djela prijetnje ubojstvom zbog nacionalne netrepeljivosti, priopćio je danas taj ŽDO ne navodeći o kojim se napadačima radi ni tko su napadnute osobe.

Neki mediji otkrivaju da se radi o ocu i sinu Draganu i Edinu Ćutkoviću iz Karlovca, koji su prijetili dvojici bivših specijalaca Goranu Čerkezu i Mihajlu Hrastovu, sudionicima događaja na Koranskom mostu 1991. kad je ubijeno 13 zarobljenih neprijateljskih vojnika i zbog čega se Hrastovu sudi više od 20 godina.

U DORH-ovom priopćenju piše da postoji osnova sumnje da su osumnjičenici 29. svibnja 2013. ispred terase caffe bara u Karlovcu, vođeni netrpeljivošću prema nacionalnoj pripadnosti oštećenika, uputili riječi prijetnje kojima prijete ubojstvom tim dvjema osobama kao i članovima njihovih obitelji, što je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, piše u priopćenju.

Dvojica osumnjičenika su nakon saslušanja pušteni na slobodu, iako je DORH sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu dostavio prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Sudac istrage odredio je osumnjičenicima „mjeru opreza - zabrane uspostavljanja ili održavanje veze s oštećenicima i svjedocima."

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je uložilo žalbu protiv ovog rješenja.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙