FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 30. lipnja

Autor: kgab
ZAGREB, 29. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 30 lipnja.

ZAGREB - Britanski ministar vanjskih poslova William Hague doputovat će u četvrtak navečer iz Beograda u službeni posjet Hrvatskoj gdje će se sastati s hrvatskim dužnosnicima s kojima će razgovarati o europskim pitanjima i stanju u regiji. Hague će u četvrtak sastati s prvom potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić (u 19.10 sati, MVEP, Trg. N.Š. Zrinskog 7-8). Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

DEN HAAG - Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u četvrtak će izreći nepravomoćnu presudu protiv bivšeg šefa srbijanske službe državne sigurnosti (SDB) Jovice Stanišića i bivšeg zapovjednika jedinice za specijalne operacije SDB-a Franka Simatovića, optuženih za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH. Haaški su tužitelji u završnim podnescima u siječnju ove godine zatražili da ih se osudi na kaznu doživotnog zatvora. Obrana je pak tražila njihovo oslobađanje, smatrajući da im nisu dokazani zločini.

BEOGRAD - Britanski ministar vanjskih poslova William Hague posjetit će Srbiju gdje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem i drugim najvišim dužnosnicima.

Dežurni urednici:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Maša Taušan

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙