FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Budimira saslušavali zbog pištolja

Autor: rmav
SARAJEVO, 28. svibnja 2013.(Hina) - Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir ponovo je u utorak saslušan u sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ovoga puta zbog sumnje da je protuzakonito posjedovao oružje.

Budimir je u sjedište SIPA-e u Sarajevu pozvan kako bi dao izjavu o pištolju koji je pronađen u njegovu stanu u Mostaru, kojega je policija pretražila tijekom akcije uhićenja predsjednika FBiH provedene 26. travnja.

Budimir je nakon puštanja iz pritvora po odluci Suda BiH krajem prošlog tjedna potvrdio kako je u njegovu stanu bio pištolj kojega je dobio na poklon još 1996. godine, a za njega nije imao potrebnu dozvolu jer je zaboravio tražiti njezino produljenje.

Prije odlaska u policiju kako bi dao izjavu, Budimir je u Sarajevu iznenada sazvao novinare kako bi demantirao izjavu što su mu je pripisali neki mediji o tome da je "Armija BiH izvršila agresiju na Hrvatsku".

Budimir je kazao kako ga se citiranjem nepostojećih izjava zapravo pokušava diskreditirati kod Bošnjaka koji su mu uglavnom iskazivali potporu u vrijeme dok je bio u pritvoru pod sumnjom za korupciju.

Prema interpretacijama nekih medija koje Budimir nije imenovao, on je u ponedjeljak za TV Federacije BiH (FTV) izjavio kako je Armija BiH vršila agresiju na Hrvatsku, a sam Budimir tvrdi kako je on zapravo govorio o agresiji na Hrvatsku koja je dolazila s teritorija BiH, a činile su je JNA i srpske paravojne postrojbe.

Podsjetio je pritom na napade na Dubrovnik ili na gradove u Posavini.

"Svi znamo da su postrojbe vojske Republike Srpske i postrojbe koje su dolazile u BiH s prostora Jugoslavije vršile topničke napade na Hrvatsku. To je ono što sam ja jučer izjavio i što je činjenica koje su svjesni svi oni koji su svjedoci ratnih događaja", kazao je Budimir.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙