FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina voljna prihvatiti svako mirovno rješenje za Siriju

Autor: vrad
BERLIN, 26. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Kineski premijer Li Keqiang izjavio je u nedjelju u Berlinu da je Kina voljna prihvatiti svako mirovno rješenje oko kojeg bi se složile sve sirijske strane u okviru međunarodne konferencije Ženeve 2 kako bi pokušale zaustaviti sukob u Siriji.

"Međunarodna konferencija o Siriji upravo se priprema", rekao je Li na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. "Kineska strana je voljna prihvatiti (...) svako političko rješenje prihvatljivo svim sirijskim stranama", dodao je.

"Trenutačno stanje u Siriji je veoma teško i ozbiljno", rekao je u prigodi trodnevna posjeta Njemačkoj. "Takvo stanje veoma zabrinjava. Kineska strana ocjenjuje da međunarodna zajednica mora imati aktivnu i konstruktivnu ulogu u rješavanju tog sukoba", rekao je.

Damask je u nedjelju najavio svoje sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji koja se treba održati u Ženevi, na prijedlog Washingtona i Moskve koji žele da se režim na vlasti i oporba sastanu u lipnju.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙