FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Heynckes ušao u povijest

Autor: dlug
LONDON, 26. svibnja 2013.(Hina) - Trener novog europskog nogometnog prvaka munchenskog Bayerna Juup Heynckes upisao se u povijest kao tek četvrti nogometni stručnjak koji je osvojio europsku krunu s dva različita kluba.Prvi naslov prvaka Europe osvojio je na klupi Real Madrida 1998. godine.

Prije njega to je uspjelo jedino Ernstu Happelu s Feyenoordom (1970) i HSV-om (1983), Ottmaru Hitzfeldu s Borussijom (1997) i Bayernom (2010), te Joseu Mourinhu s Portom (2004) i Interom (2010).

"Iza nas je čudesna sezona, a još nije niti gotova jer nas očekuje i finale njemačkog Kupa. Osvojili smo Bundesligu i Ligu prvaka, a korak smo do treće krune", kazao je Heynckes.

Bayernov strateg je čestitao Borussiji na sjajnoj predstavi u finalu, ali i naglasio: "Utakmica je bila sjajna, puna trke, prilika i dramatike. Borussija je odlično otvorila utakmicu, mi se nismo snašli. No, u nastavku smo bili bolji. Prošle sezone smo nesretno izgubili finale, no ove nam se sve vratilo", kazao je njemački stručnjak koji na kraju sezone napušta Bayern.

"Radio sam s vrhunskim igračima i profesionalcima koji su kao jedna obitelj. Krasilo nas je veliko zajedništvo, dečki su sjajni. Bez obzira na odlazak počinje jedna nova era Bayernove dominacije", kazao je na kraju.

Njegov kolega na suparničkoj strani, Jurgen Klopp, sasvim očekivano, bio je razočaran nakon poraza. Međutim, nije skrivao niti ponos što je Borussija stigla do finala. "Bilo je to otvoreno i izjednačeno finale. Tužan sam zbog poraza, ali i ponosan na dečke kako su se borili i igrali cijele sezone. Nadam se kako ćemo iduće sezone biti još bolji", poručio je Klopp.

(Hina) xdl ympv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙