FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "Priča o vojniku" premijerno u MSU

Autor: agrb
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina) - Predstava "Priča o vojniku" Igora Stravinskog i Charlesa-Ferdinanda Ramuza, u izvedbi studenata triju zagrebačkih umjetničkih akademija, premijerno će se izvesti u subotu, 25. svibnja, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, a dan kasnije na istom mjestu prikazat će se nagrađeni studentski filmovi s ovogodišnje Filmske revije kazališne akademije.

Riječ je o još jednom u nizu uspješnih glazbeno-scenskih projekata nastalih u suradnji studenata i nastavnika Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Muzičke akademije, koji su do sada ostvarili predstave "Čarobna frula, "Ivan Grozni", "Carmen", "Slavuj" i program s izborom ulomaka iz opera "Od Ljubavi i zlobe do Maršala".

Iza tridesetak studenata dvomjesečne su zahtjevne pripreme za novu predstavu, pod mentorstvom profesora Borne Baletića s ADU, koji potpisuje i režiju predstave, maestra Mladena Tarbuka, te Roberta Šimraka s Likovne i Gorana Merčepa s Muzičke akademije.

Glume Filip Riđički, Nikola Baće, Dajana Čuljak te Milica Manojlović, dok orkestar čine Đana Kahriman, Ivan Domović, Dunja Paprić, Žarko Perišić, Mario Lončar, Ivan Mučić te Boris Žuvela.

Dan nakon premijere prikazat će se najuspješniji filmovi desete Filmske revije kazališne akademije - "Mala prasica radi svinjarije" Barbare Vekarić, "Babysitter" Ivana Sikavice, "Snig" Josipa Žuvana, "Terarij" Hane Jušić i dokumentarac "Veliki dan" Đure Gavrana.

Ulaz na oba događanja je besplatan.

(Hina) xagrb ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙