FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 22. svibnja

Autor: uand
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 22. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Nakon stanke, zbog održavanja lokalnih izbora, nastavlja se zasjedanje Hrvatskog sabora. Zastupnike očekuje 30 neraspravljenih točaka, a vlada je u međuvremenu pripremila još 40 prijedloga, među kojima su i zakoni o strancima, trgovačkim društvima, eksploataciji ugljikovodika, suradnji Vlade i Hrvatskoga sabora, osobnoj iskaznici i drugi. Zastupnici će raspravljati o izmjenama zakona o nadzoru robe s dvojnom namjenom, kojima će se hrvatskim izvoznicima omogućiti korištenje Opće izvozne dozvole Europske unije, odnosno izvoz određene robe na određene destinacije bez izdavanja pojedinačne izvozne dozvole. Razmotrit će se i izmjene Zakona o trgovini, čime će se od 1. srpnja omogućiti izravna primjena Zajedničke trgovinske politike Europske unije (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka).

ZAGREB - Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a na predloženom dnevnom redu je rasprava o zahtjevu za davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv saborskog zastupnika Željka Keruma te rasprava o početku obnašanja zastupničke dužnosti Gorana Marića, zamjenika nedavno preminulog zastupnika Branka Vukelića (9 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka, dvorana Stjepana Radića).

ZAGREB - Ustavni sud RH će na sjednici, među ostalim, raspravljati o tome je li Kurikulum zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama u skladu s Ustavom, međunarodnim aktima i zakonom (10 sati, Trg sv. Marka 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 48. Međunarodne vrtne izložbe Floraart 2013., na kojoj će sudjelovati gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Milan Bandić (10 sati, jezero Bundek, sjeverna strana pored nasipa).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) se od 22. do 25. svibnja održavaju 22. međunarodni sajam grafičke industrije i papira - Intergrafika te 27. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja - Modernpak, na kojima će se predstaviti 72 izlagača iz Hrvatske i 13 zemalja. Sajmove će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević (11,00 sati, paviljon 5, ZV).

ZAGREB - Uzvratni susret finala hrvatskog nogometnog Kupa Lokomotiva - Hajduk (20.15 sati, stadion Maksimir).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙