FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U osječkom Gradskom vijeću najviše vijećnika HDSSB-u

Autor: ivuc
OSIJEK, 21. svibnja 2013.(Hina) - Prema podatcima osječkog Gradskog izbornog povjerenstva u novome sazivu osječkog Gradskog vijeća najviše vijećnika, njih 14, imat će koalicija HDSSB-Zeleni Hrvatske (ZH).

Koalicija SDP-HNS-HSU na nedjeljnim izborima osvojila je osam vijećničkih mandata, dok je šest mandata dobila koalicija HDZ-HSP Ante Starčević-Stranka umirovljenika (HDZ-HSP-AS-SU). Po tri vijećnika u Gradskom vijeću imat će Nezavisna lista Ante Đapića i Hrvatski laburisti (HL), a dva vijećnička mandata dobila je kandidacijska lista grupe birača nositelja Miroslava Šimića.

Županijsko izborno povjerenstvo izvijestilo je kako će se rezultati izbora za novi saziv Županijske skupštine objaviti nakon ponovljenih izbora na biračkom mjestu u Ladimirevcima, koji će se održati 26. svibnja, a na kojem je, na izborima 19. svibnja, pronađen jedan listić više od broja birača, koji su pristupili glasovanju.

Prema podatcima, prikupljenim s 427 od 428 biračkih mjesta najviše glasova, 33,40 posto, dobila je lista HDSSB-Zeleni Hrvatske, a slijede je koalicija HDZ-HSP AS, s 22,73 posto te koalicija SDP-HNS-Zelena lista-Demokratska stranka slavonske ravnice, s 15,15 posto te Hrvatski laburisti (HL), s osvojenih 5,01 posto glasova.

U drugi krug izbora za osječkog gradonačelnika ulaze kandidat koalicije HDSSB-ZH Krešimir Bubalo, koji je u prvom krugu dobio 36,18 posto glasova, i nestranački kandidat koalicije SDP-HNS-HSU Ivica Vrkić, koji je u prvom krugu dobio 27,87 posto glasova.

U drugi krug izbora za osječko-baranjskog župana ulaze kandidat koalicije HDSSB-ZH Vladimir Šišljagić (HDSSB), koji je u prvom krugu dobio 40,86 posto glasova te kandidat koalicije HDZ-HSP AS, Goran Ivanović (HDZ), koji je dobio 22,73 posto glasova.

(Hina)ivuc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙