FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženo 14 krijumčara ljudi

Autor: amat
ZAGREB, 20. svibnja 2013. (Hina) - USKOK je nakon istrage podigao optužnicu protiv 13 hrvatskih i jednog turskog državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanje gotovo stotinu stranaca preko državne granice.

Optužnicom, podignutom pred zagrebačkim Županijskim sudom, okrivljenicima se stavlja na teret da su od 12. srpnja do 4. prosinca prošle godine u Zagrebu, zajedno i prema prethodnom dogovoru, organizirali preuzimanje, prijevoz i smještaj stranih državljana.

Nakon toga su organizirali njihovo ilegalno prebacivanje u Sloveniju tako da je svaki okrivljenik, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe, izvijestio je USKOK na svojim internetskim stranicama.

Okrivljenici su, navodno, u četiri lanjska mjeseca iz Hrvatske u Sloveniju u 35 navrata prebacili 96 stranih državljana i za to primili ukupno 76.000 eura.

Tužiteljstvo je, stoga, u optužnici zatražilo da se osumnjičenima oduzime zarada za koju se sumnja da su je ostvarili krijumčarenjem ljudi preko granice.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙