FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatska policija blokirala granični prijelaz zbog otmice

Autor: slek
KAIRO, 19. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Egipatski policajci gnjevni zbog otmice sedam kolega koju su izvršili naoružani islamisti na Sinajskom poluotoku blokirali su u nedjelju jedan granični prijelaz za robni promet s Izraelom, rekli su sigurnosni izvori.

Policija od petka blokira i drugi granični prijelaz Rafah prema Pojasu Gaze kako bi izvršila pritisak na egipatskog predsjednika Mohameda Mursija, pripadnika Muslimanskog bratstva, da pomogne u oslobađanju sedmorice otetih.

Desetine policajaca prosvjedovali su u nedjelju blokirajući granični prijelaz al-Awja 40 km južno od Rafaha kojim se služe kamioni koji prevoze robu između Egipta i Izraela, rekla su dva sigurnosna izvora. "Kamionski promet je potpuno zaustavljen", rekao je jedan.

Naoružani muškarci koji su zatražili oslobađanje islamskih militanata zarobili su u četvrtak policajce i vojnike na putu između sinajskih gradova el-Arisha i Rafaha.

Islamističke skupine u sjevernom Sinaju iskoristile su urušavanje državne vlasti nakon zbacivanja bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka 2011. kako bi pokrenule napade na egipatske ciljeve te preko granice u Izraelu.

Glasnovornik predsjednika Omar Amer rekao je egipatskoj televiziji kako se ne pregovara s otmičarima te kako bi bili neprihvatljivo pregovarati s kriminalcima.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙