FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex ispod 1.900 bodova, ERNT u minusu 11 posto

Autor: scvi
ZAGREB, 17. svibnja 2013. (Hina) - Usijed oštrog pada cijene dionice Ericssona Nikole Tesle, do podneva je Crobex indeks Zagrebačke burze potonuo ispod 1.900 bodova, a njegov još oštriji pad ublažio je rast cijene dionice HT-a, ujedno i najlikvidnije.

Oko podneva Crobex indeks bio je u minusu 1,01 posto, na 1.899 bodova, što je njegova najniža razina od 1. veljače, kada je toliko iznosio na zatvaranju.

Crobex10 oko podneva bio je u minusu 0,89 posto, na 1.073 boda – na najnižoj razini od 26. veljače.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 2,7 milijuna kuna, što je otprilike dva milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Crobex je danas potonuo ispod 1.900 bodova uslijed oštre korekcije cijene dionice Ericssona Nikole Tesle, kojom se danas trguje bez prava na dividendu od 170 kuna po dionici. Uobičajena je to reakcija tržišta svaki puta kad nastupi ex-dividend date, pogotovo kod dionica s ovako velikim dividendnim prinosom. Sličan scenarij za očekivati je i sredinom lipnja, kad nastupa ex-dividend date za HT“, kaže Boris Mažurin, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

Cijena dionice Ericssona Nikole Tesle potonula je gotovo 11 posto, na 1.335 kuna, uz promet od gotovo 400.000 kuna. Tijekom jutra cijena joj se spustila i do 1.303 kuna, te je zbog toga najveća gubitnica.

Najveći promet, pak, ostvaren je dionicom HT-a, u visini od 647.000 kuna, a cijena joj je porasla 1,34 posto, na 211 kuna. U skromnom trgovanju, po rastu cijene, dionica HT-a trenutno je najveća dobitnica.

Od poslovnih vijesti, Đuro Đaković Holding danas je izvijestio da je potpisao s Ministarstvom obrane RH ugovor o nabavci i opremanju borbenih oklopnih vozila Oružanih snaga oružnim stanicama Protector M151, u vrijednosti 112 milijuna kuna bez PDV-a.

Cijena dionice Đure Đakovića oko podneva ojačala je 0,78 posto, na 80 kuna, uz promet od 288.000 kuna.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙