FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrkić: klima dijaloga preduvjet za razvoj Osijeka

Autor: ivuc
OSIJEK, 16. svibnja 2013.(Hina) - Nestranački kandidat koalicije SDP-HNS-HSU za osječkoga gradonačelnika Ivica Vrkić izjavio je večeras u Osijeku kako je potrebno stvarati klimu za dijalog, koji će omogućiti demokratski napredak i razvoj Osijeka te bolje životne uvjete građana.

Na završnom predizbornom skupu Vrkić je kazao kako će se, u slučaju stvaranja klime u kojoj će svi međusobno komunicirati, moći biti iskorišteni svi razvojni kapaciteti grada.

Dodao je da treba koristiti kontakte sa Zagrebom i Bruxellesom, jer se jedino tako može otvoriti Osijek te stvoriti poduzetničko i investicijsko ozračje, koje može otvoriti nova radna mjesta.

Ocijenio je kako potezi aktualne osječke gradske vlasti, koju vodi HDSSB, nisu greška, već su "oni sami po sebi greška, jer ne funkcioniraju na razini demokratskih standarda".

Oni ne uvažavaju različitosti, puni su mržnje i osobnoga konflikta, i s takvim pristupom rade isključivo u svoju korist, a zanemarili su javno dobro i interes građana, ustvrdio je Vrkić.

Dodao je kako u drugom izbornom krugu treba stvoriti pretpostavke da se izaberu oni kandidati, koji ponude najbolje projekte i programe.

Kandidat za dogradonačelnika Denis Ambruš (SDP) rekao je kako očekuje pobjedu na izborima, a nakon toga partnerstvo s Vladom u realizaciji započetih projekata i planiranju novih.

Kandidat za dogradonačelnika Vladimir Ham (HNS) kazao je kako je potrebno zaustaviti odlazak mladih ljudi iz Osijeka, kojima je potrebno omogućiti da u ovome gradu vide svoju budućnost. Ocijenio je kako gradska uprava treba omogućiti transfer znanja s osječkoga Sveučilišta na poduzetništvo, a da je dosadašnja izolacionistička politika dovela do toga da ulagači ne dolaze na ovo područje.

(Hina) xivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙