FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanfa: obveza NESMA Contractinga za preuzimanje Končar - Sklopnih postrojenja

Autor: dsta
ZAGREB, 16. svibnja 2013. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici utvrdilo da je za tvrtku NESMA Contracting iz Saudijske Arabije nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje društva Končar - Sklopna postrojenja iz Sesvetskog Kraljevca.

Hanfa je naložila društvu NESMA Contracting da joj u roku od 30 dana od primitka ovog rješenja podnese zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje, ponudu za preuzimanje i odgovarajuće isprave.

Ujedno je naložila društvu Končar - sklopna postrojenja da ovo rješenje dostavi svim dioničarima društva u roku od 15 dana.

U svom rješenju Hanfa navodi kako je u provedenom postupku nadzora utvrđeno je da je društvo NESMA CC 29. rujna 2011. temeljem Aneksa Ugovoru o kupoprodaji dionica steklo 2.117 dionica Končara - Sklopnih postrojenja nakon čega je držalo ukupno 22.196 (26,90 posto) dionica tog društva, te je time nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje, budući je prešlo kontrolni prag od 25 posto dionica s pravom glasa.

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙