FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava DTR-a isplatila jednu zaostalu plaću

Autor: dmar
ZAGREB, 16. svibnja 2013. (Hina) - Uprava Domaće tvornice rublja (DTR) priopćila je danas da je isplatila jednu zaostalu plaću radnicama DTR-a, te da poduzima sve kako bi se i druga zaostala plaća isplatila u što kraćem roku.

Pedesetak radnica DTR-a štrajka od 7. svibnja jer im nisu isplaćene plaće za veljaču i ožujak te naknade za prijevoz za posljednjih pet mjeseci, a poslodavac im je dužan i za neisplaćena materijalna prava - božićnice, regrese, uskrsnice i jubilarne nagrade.

Iz Uprave poručuju kako se nadaju da će uspjeti postići dogovor o prekidu štrajka i nastavku proizvodnje. Ako radnice ne prekinu štrajk, sigurno će inozemni partneri otkazati ugovore i trenutno povući svoju robu za proizvodnju iz tvornice, što bi DTR-u nanijelo nenadoknadivu štetu i neminovno dovelo do gubitka većine proizvodnih radnih mjesta.

Štrajkašice su tražile isplatu dviju zaostalih plaća i naknada za prijevoz, inače se ne vraćaju na posao.

Nad DTR-om je 22. ožujka otvoren postupak predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti, jer tvrtka kasni s ispunjavanjem dospjelih obveza i isplatom plaća. Većinski vlasnik DTR-a je tvrtka Ceufin Brokers d.o.o. u stečaju, koja raspolaže s 65,45 posto dionica, a trenutačno ima 103 zaposlenih, mahom tekstilnih radnica.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙