FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mrak-Taritaš: država iznajmljuje 80-ak stanova u zagrebačkoj Sopnici

Autor: rkor
ZAGREB, 16. svibnja 2013.(Hina) - Ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš izvijestila je danas da je objavljen pravilnik o pravilima i uvjetima iznajmljivanja stanova u zagrebačkoj Sopnici, gdje država u vlasništvu ima 80-ak stanova.

Pravilnik je objavljen jučer, a stanovi u Sopnici iznajmljivat će se za 20 kuna po četvornom metru plus režije i svi građani imaju mogućnost javiti se i iznajmiti ih, kazala je ministrica novinarima nakon današnje sjednice Vlade.

"Nakon nekog vremena taj projekt nudi mogućnost građanima da im, ako odluče otkupiti taj stan, najam ulazi u ratu za otkup stana", naglasila je Mrak-Taritaš.

U Hrvatskoj ljudi uglavnom žive u svojim nekretninama, ali mislim da se stvari mijenjaju i da mladi razmišljaju drukčije, a na ovom modelu vidjet ćemo kako dalje, dodala je ministrica.

Upitana hoće li se stanovi po istom modelu iznajmljivati i na drugim lokacijama, ministrica je kazala da će to biti moguće kada država otkupi određenu količinu stanova.

"Mi to razvijamo i razmišljamo koliko nam je sredstava potrebno. Krajem godine ćemo složiti model koji ćemo onda ponuditi", najavila je.

Sopnica je probni model i vidjet ćemo kroz taj model koje su prednosti i mane takvog projekta, zaključila je.

(Hina) xrkor/xduk yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙