FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest mrtvih u urušavanju zgrade u Ruandi

Autor: vrad
NYAGATARE, 15. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Šest osoba izgubilo je život a pet je teško ozlijeđeno u urušavanju zgrade u izgradnji u utorak u Ruandi, pri čemu je 30 osoba preživjelo, po izvješću koje je policija objavila u srijedu.

"Operacija spašavanja je završena, sada raščišćavamo teren", rekao je za agenciju France Presse policijski načelnik Eric Mutsinzi na mjestu nesreće u Nyagatareu, stotinjak kilometara sjeveroistočno od Kigalija.

Forenzičar Francois Sinayobye rekao je da je iz ruševina "izvučeno 36 osoba".

"Šestero je umrlo, dvanaestero je otpušteno iz bolnice, trinaestero lakše ozlijeđenih je na promatranju a petero je teško ozlijeđeno", dodao je.

U utorak navečer policija je objavila da je 36 radnika bilo na mjestu nesreće gdje se urušila četverokatnica koja je bila pri završetku gradnje.

Gotovo 20 godina nakon genocida nad manjinskom zajednicom Tutsima 1994., s najmanje 800.000 mrtvih po podatcima UN-a, koji je zemlju bacio na koljena, Ruanda, zemlja snažnog gospodarskog rasta, zadnjih godina doživljava građevinski bum, napose u Kigaliju koji je postao veliko gradilište.

Istraga će utvrditi razloge nesreće, rekla je policija u utorak navečer.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙