FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadarskoj županiji pokreće se seljačka tržnica

Autor: barn
ZADAR, 15. svibnja 2013. (Hina) - Zadarska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) potpisali su danas u Zadru Sporazum o pokretanju seljačke tržnice proizvoda Zadarske županije, prve takve tržnice na zadarskom području, čiji je cilj poticanje i promoviranje prodaje poljoprivredno prehrambenih proizvoda lokalnih proizvođača.

Sporazum je vrijedan 210.000 kuna, od čega 160.000 osigurava Zadarska županija.

Stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton istaknula je kako je cilj ove seljačke tržnice dvojak - pomoći proizvođačima da izravno prodaju svoje proizvode, a kupcima da kupuju svjež proizvod vrhunske kvalitete u izravnoj komunikaciji s proizvođačima. Cilj ove tržnice nije isključivo biti mjesto kupnje i prodaje, već i mjesto susreta poljoprivrednih proizvođača i kupaca i kao takvo biti dodatna atrakcija turističkim atrakcijama grada Zadra, gdje bi i turisti bili u mogućnosti izravno komunicirati s proizvođačima, kazala je Vinton.

Nakon potpisivanja sporazuma u Velikoj vijećnici Zadarske županije održana je i svečana dodjela diploma polaznicima strukovnog osposobljavanja za zvanje pčelar koje je Zadarska županija također organizirala u suradnji s UNDP-om. Edukaciju je završio 31 pčelar, među kojima su tri žene.

(Hina) xbarn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙