FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo Naše stranke iz Vukovara

Autor: rkor
ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Naše stranke iz Vukovara koje ga je informiralo o ostvarivanju manjinskih prava i međunacionalnim odnosima u Vukovarsko-srijemskoj županiji te ukazalo na nedostatke u primjeni Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, a Josipović se založio za dosljednu primjenu tog zakona, posebno u zapošljavanju pripadnika nacionalnih manjina u tijelima državne vlasti i javnim ustanovama.

U izaslanstvu su bili Jovan Ajduković, Slavko Mirnić, Milenko Živković, Ljubomir Ajduković, Dragan Todić i Saša Jovičić, a u razgovoru su istaknuti i pozitivni primjeri iz kojih je vidljiv napredak u međunacionalnim odnosima i u položaju srpske zajednice u Vukovarsko-srijemskoj županiji, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike

Tijekom susreta članovi izaslanstva su naglasili kako je skori pristup Republike Hrvatske Europskoj uniji strateški interes kojeg podržava i srpska nacionalna manjina. Iskazali su spremnost i da se angažiraju u razvijanju dobrosusjedskih odnosa Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Predsjednik Josipović istaknuo je da se zalaže za dosljednu primjenu Ustavnog zakona, posebno u zapošljavanju pripadnika nacionalnih manjina u tijelima državne vlasti i javnim ustanovama, kao i za nastavak proaktivne politike u afirmaciji srpske nacionalne manjine i građenja mostova i suradnje s većinskim hrvatskim narodom, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xrkor yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙