FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksploziju u Bengaziju slučajno izazvao ribar

Autor: akoz
TRIPOLI, 14. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Eksploziju u kojoj su poginule tri osobe u libijskom gradu Bengaziju izazvao je eksploziv za ribarenje koji je slučajno detonirao, a ne automobil bomba, kako se prvotno mislilo, rekao je u utorak dužnosnik lokalnih vlasti.

"Vozilo je pripadalo ribaru koji je u poginuo u eksploziji koju je uzrokovao eksplozivni materijal koji je prevozio u svom automobilu", rekao je agenciji Reuters Tarik Bozribe, vijećnik u Bengaziju, drugom po veličini libijskom gradu.

Automobil je eksplodirao u ponedjeljak u blizini jedne bolnice u Bengaziju pri čemu su poginule tri osobe, među kojima jedno dijete, a ranjeno je još 14, priopćilo je libijsko ministarstvo zdravstva.

Libijski ribari često u ribolovu koriste eksploziv. Aktivisti u Libiji ocjenjuju da ovaj incident pokazuje pogoršanje stanja sigurnosti u zemlji u kojoj središnja vlada van prijestolnice Tripolija ima malu moć.

"Osnovni uzrok incidenta je slabost države. Nema nadzora, nema vojske ni sigurnosti", ustvrdio je aktivist za zaštitu ljudskih prava Zeid Al-Ragas. "Taj se eksploziv koristi u izradi bombi i baca u more kako bi se lako ulovilo mnogo ribe. Mnogo ga ljudi koristi... Veliko je pitanje, ako ribari tako lako mogu doći do tog materijala, do kakvih vrsta oružja mogu doći milicije?".

Libija je podijeljenja na "feude" oružanih skupina koje su odigrale važnu ulogu u svrgavanju diktatora Moamera Gadafija 2011. a sada se bore za utjecaj u zemlji.

(Hina) xakoz ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙