FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gattuso dobio otkaz u Sionu

Autor: rsal
BERN, 13. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Bivši talijanski reprezentativac Gennaro Gattuso dobio je svoj prvi trenerski otkaz u karijeri nakon što ga je uprava švicarskog prvoligaša Siona smijenila nakon potaza od 5:0 protiv St Gallena.

Gattuso (35) je prošlog ljeta došao u Sion kao igrač, a nakon što su smijenjena čak četiri trenera uprava mu je ponudila posao igrača-trenera. No, jedan od najborbenijih igrača u povijesti nogometa nije se snašao na dvostrukoj, u 11 susreta osvojio je tek 10 bodova, te je uslijedio neminovni otkaz. Unatoč seriji loših rezultata Sionu ne prijeti ispadanje u Švicarskoj jer zauzima peto mjesto i čak se bori za mjesto u Europskoj ligi.

Vlasnike Siona je ekscentrični predsjednik Christian Constantin promijenio je u zadnjih deset godina 30 trenera, a taj arhitekt po zanimanju čak je i dvaput sebe imenovao za trenera.

Sa Sionom u Švicarskoj nikad nije dosadno jer su prošle godine pokrenuli veliki i skupi sudski proces protiv UEFE, koja ih je izbacila iz europskih natjecanja zbog nepravilno registriranih igrača. Sion je tu bitku izgubio, a dobio je i drastičnu kaznu oduzimanja čak 36 bodova u ligi. Ipak, te godine nisu ispali jer je Neuchatel Xamax bankrotirao.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙