FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pala dva hrvatska rekorda

Autor: imli
ZAGREB, 12. svibnja 2013. (Hina) - Hrvatski atletičari imali su uspješan vikend, Dario Horvat postavio je novi hrvatski rekord na 100m, a Ivan Horvat u skoku s motkom.

Dario Horvat postavio je novi hrvatski rekord na 100m, pobijedivši na natjecanju u gradiću Azusa u Kaliforniji s rezultatom 10.20 sekundi. Tako je popravio je rekord Dejana Vojnovića iz 2001. godine za pet stotinki. Ujedno, tim rezultatom ispunio je B normu (10.21) za Svjetsko prvenstvo koje će se u kolovozu održati u Moskvi.

Na međunarodnom atletskom mitingu u Splitu Ivan Horvat postavio je novi hrvatski rekord u skoku s motkom preskočivši 5,61 metara. Ovim je popravio svoj stari rekord iz lipnja prošle godine za jedan centimetar. To je šesti rezultat sezone u svijetu, a ukupno je 13 skakača prekočilo 5,61m ili više. Vodeći su Grk Konstadínos Filippídis i Nijemac Malte Mohr sa 5.82 metara.

Treba spomenuti i pobjedu Nedžada Mulabegovića u bacanju kugle koji je sa hicem od 20.20 metara ispunio B normu (20.10) za SP u Moskvi, a drugi je bio Marin Premeru sa 19.75 m.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙