FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 11. svibnja do ponedjeljka 13. svibnja

Autor: aspa
ZAGREB, 10. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 11. svibnja, nedjelju, 12. svibnja i ponedjeljak, 13. svibnja.

Subota, 11 svibnja

------------------------

OPATIJA/POREČ/ROVINJ - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović će u Opatiji nazočiti konferenciji Interuniverzitetskog centra izvrsnosti Jean Monnet pod nazivom "Pravna kultura u tranziciji: Nova Europa – stare vrijednosti? Reforma i ustrajnost" (10 sati, Vila Antonio, Vladimira Nazora 2), a predviđeno je i njegovo obraćanje sudionicima konferencije. U Poreču će nazoči otvorenju Stomatološke poliklinike Rident (12 sati, Istarska 1a, Špadići) i nakon toga će se susresti s članovima Udruge specijalne policije BAK Istra. U Rovinju će obići istarski sajam umjetnina Artexchange 6 (16,30 sati, Stara Tvornica duhana Rovinj, Obala Vladimira Nazora 1).

SPLIT - Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš posjetit će Split, gdje će održati konferenciju za novinare o tijeku postupka legalizacije i o informacisjko sustavu prostornog uređenja (10,30 sati, Hotel Park).

VELIKO TRGOVIŠĆE - Općina Veliko Trgovšće i Organizacijski odbor za održavanje stručno-znanstvenog skupa "Dani dr. Franje Tuđmana – Hrvati kroz stoljeća" organiziraju VI stručno znanstveni skup "Dani dr. Franje Tuđmana – Hrvati kroz stoljeća". Na skupu će sudjelovati 20-tak stručnjaka s svojim stručno - znastvenim radovima (9 sati, u Spomen školi "Dr. Franjo Tuđman).

ZAGREB/RADOBOJ - Predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić podržat će HNS-ovr kandidate na lokalnim izborima u Zagrebu i u Krapinsko-zagorsdkoj županiji. U Zagrebu će se pridružiti akcijama zagrebačkih podružnica HNS-a , a izjave za medije predviđene su u 11.45 sati (na Cvjetnom trgu). U Krapinsko-zagorskoj županiji će obići općine Radoboj i Lobor. Izjave za medije predviđene su u 17,20 sati u prostorijama sportske dvorane u Radoboju (Radoboj 21).

ZADAR - Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) predvođeno predsjednikom Tomislavom Karamarkom u okviru kampanje za lokalne izbore posjetit će Zadarsku županiju. U Zadru će se izaslanstvo i predsjednik Karamarko prošetati Kalelargom do Foruma i uz kavu družiti s građanima (Trg Pet bunara), te (u 16 sati) dati izjavu za medije.

Nedjelja, 12. svibnja

--------------------------

JASENOVAC - Svečana komemoracija u povodu 68. obljetnice proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac i u znak sjećanja na sve stradale logoraše, održat će se u Spomen području Jasenovac. Komemorativnu svečanost kod spomenika Cvijet (u 10,30 sati) otvorit će predsjednica Savjeta Spomen područja Jasenovac Katica Sedmak, a nazočnima će se obratiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, izaslanik predsjednika Vlade Zorana Milanovića ministar rada i mirovinskog sustava dr. Mirando Mrsić, te preživjeli jasenovački zatočenici. Tom prigodom predsjednik Republike uručit će živućim sudionicima proboja odlikovanje Reda Stjepana Radića, a Javnoj ustanovi Spomen područje Jasenovac Povelju Republike Hrvatske. Predsjednik će uručiti i priznanja „Ante Bakotić“ koja svim preživjelim sudionicima proboja dodjeljuje Javna ustanova Spomen područje Jasenovac. Polaganje vijenaca podno spomenika Cvijet predviđeno je u 11,45 sati. U 12,30 sati predsjednik Josipović obići će izložbu "Pisma zatvorenika“ u Osnovnoj školi Jasenovac.

Ponedjeljak, 13. svibnja

---------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelovat će u emisiji prvog programa Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu" (15,30 sati).

ZAGREB - Udruga za hrvatski identitet i prosperitet (HIP) organizira u povodu 91. obljetnice rođenja Prvoga hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana svečanu akademiji na kojoj će govoriti akademik Ivan Aralica, admiral Davor Domazet Lošo, Koraljka Marušić i Miroslav Tuđman. Na svečanoj akademiji promovirat će se nove knjige, u izdanju HIP-a, Miroslava Tuđmana "Programirane hereze i hrvatski otpori" i "Strateška polazišta za oslobađanje Hrvatske od unutarnje agresije" (18,30 sati, Histrionski dom, Ilica 90).

RIJEKA - Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić predstaviti će zbornik "Zaštita prava i interesa djece s problemima u ponašanju“. Predstavljanje zbornika održat će se na Sveučilišnom kampusu na Trsatu, u zgradi Učiteljskog i Filozofskog fakulteta. Zbornik "Zaštita prava i interesa djece s problemima u ponašanju" rezultat je triju stručnih skupova Ureda pravobraniteljice za djecu održanih u Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Radovi u zborniku obuhvaćaju različite aspekte zaštite djece s problemima u ponašanju, od stručnih i praktičnih smjernica temeljenih na istraživanjima, do elaboriranja učinkovitosti pojedinih državnih sustava koji se njima bave (11 sati, Sveučilišna avenija 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu petogodišnje akademske suradnje Sveučilišta u Georgiji (SAD) i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar te novog petogodišnjeg Ugovora o međunarodnoj suradnji. O suradnji će govoriti ravnatelj Instituta Pilar Vlado Šakić, a o međunarodnoj suradnji i posebno suradnji sa Sveučilištem u Georgiji voditeljica projekta suradnje Saša Poljanec Borić. Sa Sveučilišta u Georgiji o važnosti terenske nastave u inozemstvu za američke studente govorit će prorektorica za međunarodno obrazovanje Kavita Pandit, o razvoju i statusu programa za Hrvatsku na Sveučilištu u Georgiji direktor programa za Hrvatsku James Reap; o Fondaciji za Hrvatsku voditeljica Fondacije Carol Cotton; a o studiju hrvatskog na tom američkom sveučilištu suradnik u programu za Hrvatsku Keith Langston. Tiskovna konferencija bit će na hrvatskom i engleskom jeziku (13,30 sati, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Multimedijalna dvorana, Marulićev trg 19/I).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš/xtdel yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙