FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Igralište profesora Baltazara u osječkom parku Zrinjevac

Autor: vsik
OSIJEK, 10. svibnja 2013.(Hina) - U Osijeku je danas nakon prve faze obnove otvoren park Zrinjevac, izgrađen 1914. godine, u čiju je obnovu Grad Osijek uložio dva milijuna kuna, a koji sada ima i dječje igralište uređeno na temu poznatog crtića profesora Baltazara.

Cijelo dječje igralište je atraktivno osmišljeno, između ostalog na stalcima se nalaze priče Ivane Brlić Mažuranić. Djeca će moći u parku učiti o centripetalnoj i centrifugalnoj sili uz pomoć zanimljivih igrala.

U prvoj fazi uređenja starog osječkog parka obavljeno je i hortikulturno uređenje na oko 9000 četvornih metara, izgrađene su nove pješačke staze, obnovljen fundus zelenila s novim drvećem i sadnicama grmlja a izgrađena je i fontana. Radove na obnove parka Zrinjevac izvela je tvrtka Unikom d.o.o.

U prvoj fazi obnovljen je zapadni dio parka, a u druge dvije faze planira se obnoviti istočni dio parka, kao i Športska dvorana Zrinjevac koja se nalazi u samome parku. Uz sredstva Grada Osijeka za druge dvije faze planiraju se osigurati i sredstva iz EU fondova, rekla je Tatjana Elez, glasnogovornica osječkog Unikoma. Dodala je kako se u cijelom parku nalazi oko 7200 četvornih metara pod zelenilom.

Danas je obnovljeni dio parka Zrinjevac otvorio osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, koji je istaknuo da je Osijek oduvijek bio poznat kao grad parkova i zelenila. Zbog toga i ostalog uređenja grada, Osijek je prošle godine dobio Brončani cvijet Europe, rekao je Šišljagić.

(Hina) xvsik ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙