FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fergusonove živopisne izjave

Autor: imli
ZAGREB, 9. svibnja 2013. (Hina) - Nakon što je Alex Ferguson (71), koji je sa Manchester Unitedom u 27 godina osvojio 38 trofeja, objavio kako na koncu ove sezone odlazi u mirovinu, britanski i svjetski mediji puni su tekstova o njemu, pa su tako podsjetili i na njegove živopisne izjave.

- O najvećem rivalu Liverpoolu, koji je uz Manchester United najtrofejniniji engleski klub. Uoči početka sezone 2007/2008. novinare je zanimalo da li Liverpool može osvojiti naslov prvaka Engleske nakon 17 godina posta: "Mora da se šalite, kako vam zvuči borba za opstanak".

- Nakon što su arapski tajkuni iz Abu Dhabija 2008. kupili gradskog rivala Manchester City i počeli trošiti veliki novac na igračka pojačanja. "U Cityju imaju velika očekivanja, a s obzirom koliko su novaca potrošili valjda će nešto osvojiti. Ponekad vam život dodijeli bučnog susjeda i morate se priviknuti na to".

- O treneru Arseneu Wengeru nakon što je preuzeo Arsenal 1996. godine: "Kažu da je inteligentan, da govori pet jezika. No, ja u klubu imam 15-godišnjaka iz Obale Bjelokosti koji također govori pet jezika".

- O bivšem nogometašu Chelseaja Dennisu Wiseu: "On je u stanju izazvati tuču u praznoj kući".

- O poznatom incidentu u svlačionici kad je nogom napucao kopačku koja je pogodila Davida Beckhama u čelo: "Da sam ga gađao kako vi novinari tvrdite, onda bih još igrao nogomet. Sve se dogodilo slučajno, i da to probam još milijun puta ne bih uspio".

- O tvrdnjama talijanskih medija da je Manchester United apsolutni favorit protiv Intera u četvrtfinalu Lige prvaka 1999. godine: "Kad mi Talijan kaže da mi je na tanjuru tjestenina, ja obavezno maknem umak da vidim da li je to istina. Oni su izmislili 'maglu'".

- O igri Filippa Inzaghija: "On je rođen u ofsajdu".

- O nogometnom sucu Alanu Wileyju: "Današnji nogomet zahtjeva suce koji su fizički spremni, a njemu je trebalo pola minute da izvadi žuti karton koliko je bio umoran".

- O pušenju i alkoholizmu: "U Engleskoj će te vrlo rijetko naći igrača koji puši. No, sve u svemu draže mi je da je igrač pušač, negoli alkoholičar. Konzumiranje alkohola je ozbiljan problem u engleskom nogometu i kad gledamo kratkoročno štetniji je od pušenja".

- O sebi i Leonardu da Vinciju: "Učim svirati klavir, to me opušta. Ali budući da sam toliko talentiran možda počnem slikati".

(Hina) ximl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙