FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren skup povezivanja znanosti i umjetnosti

Autor: iluc
ZAGREB, 8. svibnja 2013. (Hina) - Drugi međunarodni znanstveni interdisciplinarni skup CroArtScia2013 počeo je s radom poslijepodne u Zagrebu.

Smisao skupa je potaknuti suradnju znanstvenika i umjetnika i senzibilizirati širu kulturnu, znanstvenu i umjetničku javnost na interakciju prirodnih i humanističkih znanosti. To ujedno uključuje i promociju i isticanje vrijedne kulturne baštine, kazala je predsjednica Organizacijskog odbora dr. Sonja Nikolić s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu.

Skup posvećen temi asimetrije u umjetnosti, znanosti i obrazovanja okupio je predavače iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Kanade, Rusije, Ukrajine, Velike Britanije, Poljske i Mađarske.

U četiri dana u nekoliko ustanova i muzeja u Zagrebu i Hrvatskom zagorju bit će održan niz predavanja, diskusija, radionica, izložaba i koncerata pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i u organizaciji Matice hrvatske, Muzeja suvremene umjetnosti, Tehničkog muzeja, Instituta Ruđer Bošković, Muzeja Hrvatskog zagorja i Hrvatskog kemijskog društva.

(Hina) xiluc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙