FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski mediji o Pahorovu posjetu Hrvatskoj

Autor: lfia
LJUBLJANA, 8. svibnja 2013.(Hina) - Dvodnevni službeni posjet slovenskog predsjednika Boruta Pahora, koji u Hrvatsku dolazi u četvrtak na poziv predsjednika Ive Josipovića, u Ljubljani se vidi kao odlična prilika za potvrdu dobrih odnosa i njihovo produbljenje uoči skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju s 1. srpnja ove godine, doznaje se u službenim krugovima uoči prvog predsjedničkog posjeta Boruta Pahora Zagrebu, otkako je prije pola godine izabran na tu dužnost.

Lanjskom pobjedom na predsjedničkim izborima, Pahor je postao prvi slovenski političar koji je obnašao sve tri najviše dužnosti u toj državi, jer je tijekom karijere već bio predsjednik parlamenta i premijer.

Kako je u srijedu prenijela Slovenska tiskovna agencija STA, u Pahorovu kabinetu ističu da se službenim posjetom Hrvatskoj kao budućem partneru u Europskoj uniji potvrđuju postojeći prijateljski odnosi Slovenije i Hrvatske i daje impuls za njihovo produbljivanje nakon što su dvije države prethodnih godina uspjele postići potrebnu razinu dijaloga i suradnje za rješenje prijepornih pitanja. Osim s predsjednikom Ivom Josipovićem, s kojim će potpisati zajedničku izjavu s naglaskom na trajnim prijateljskim odnosima dviju država, Pahora tijekom posjeta Hrvatskoj očekuje i susret s premijerom Zoranom Milanovićem, predsjednikom Sabora Josipom Lekom i nizom drugih sugovornika, javljaju slovenski mediji.

Kako navode, u uredu slovenskog predsjednika očekuju da će se u svim razgovorima potvrditi nastojanje za razvoj i jačanje bilateralnih odnosa na svim područjima, osobito u gospodarskoj suradnji koju treba poticati, među ostalim zbog krize i recesije koja je pogodila obje države.

Pahor će ove godine svoj ljetni dopust provesti u Hrvatskoj, a odazvao se i pozivu da krajem lipnja bude nazočan na svečanosti povodom ulaska Hrvatske u EU, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙